Медийни публикацииНачалоНовини

Представители на различни институции участваха в Благоевград във форум „„Рискът, стресът и проблемите в МВР: възможните и устойчиви решения“

 

Представители на различни институции участваха в Благоевград във форум "„Рискът, стресът и проблемите в МВР: възможните и устойчиви решения“

На регионален форум „Рискът, стресът и проблемите в МВР: възможните и устойчиви решения“ бяха представени  насоки за подобряване на работата в министерството. Форума откри председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.

Основна тема е стресът, източниците на стрес, коментира пред журналисти Попов. Той посочи необходимостта от реформа в системата на МВР. До момента реформите са били „на парче“, което не е довело до желаните резултати, каза Валентин Попов.

Според него резултат при реформирането на структурите ще има, ако преди това се направи задълбочен анализ на моментното състояние на министерството, потърсят се причините за състоянието, изяснят се проблемите и след това се даде отговор как би трябвало да изглежда МВР. Всичко това трябва да се получи на базата на широк политически и обществен консенсус, допълни той.

Във форума взеха участие представители на различни институции, заместник-областният управител на Благоевград Анита Коцелова, представители на местната власт, неправителствени организации и експерти.

На него бяха представени резултати по проект „Най-новото предизвикателство пред достойните условия на труд: управление на професионалния стрес и риска на работното място“, финансиран от Иновация Норвегия и изпълняван от Синдикалната федерация на служителите в МВР в партньорство с норвежки синдикат.

/ИС/

Линк към източника: https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/242598-predstaviteli-na-razlichni-institutsii-uchastvaha-v-blagoevgrad-vav-forum-risk