ГалерияЗа проектаНачалоНовини

На 17 юни 2021 г. се проведе Национална кръгла маса

Националната кръгла маса „Рискът, стресът и проблемите в МВР: възможните и устойчиви решения“ се проведе на 17 юни 2021 г.

Участие в нея взеха представители на Иновация Норвегия,  КТ „Подкрепа“, Институтите в МВР ( ИП-МВР, МИ-МВР и НИК-МВР), ПП „Има такъв народ“, ПП „БСП“, ПП „Да, България“, „Прозрачност без граници“, АМВР-МВР, медии и други. Позиции изразиха и съветници по сигурността към МС.

По време на Националната кръгла маса бяха представени резултатите от проведените в рамките на проект на проект „Най-новото предизвикателство пред достойните условия на труд: управлението на професионалния стрес и риска на работното място“, финансиран от Иновация Норвегия изседвания и оценка на риска, както и изготвената от СФСМВР визия и мерки за устойчива промяна и подобряване условията на труд в МВР.

Във втората част на събитието, участниците имаха възможност да споделят своите позиции и да дадат обратна връзка за представените мерки за подобряване условията на труд в МВР. Всички те подкрепиха направените предложения, като акцентираха върху факта, че ще е изключително трудно да се осигури национално обединение и единство сред политическите партии по темата.

Участниците определиха СФСМВР като единствената организация, която би могла да доведе до реална промяна и подобряване на условията на труд в МВР и заявиха своето желание за подпомагане на този процес.