За проектаНачалоНовини

Предстои провеждане на Национална кръгла маса

На 17 април 2021 г. ще се проведе национална кръгла маса на тема „Рискът, стресът и проблемите в МВР: възможните и устойчиви решения“ по проект „Най-новото предизвикателство пред достойните условия на труд: управлението на професионалния стрес и риска на работното място“, финансиран от Иновация Норвегия.

СФСМВР направи три изследвания, които са ключови за достойните условия на труд сред работещите в МВР. СФСМВР изследва факторите причиняващи професионален стрес и промяната, която е настъпила в перида 2015-2020 г. ( през 2013 г. Федерацията направи за първи път в МВР оценка на професионалния стрес). Успоредно в това беше направена оценка на риска на работното място в общо 9 работни места – в 3 РУП, 3 РСПБЗН и 3 ГКПП. А последното изследване е количествено и представително за МВР, което установява основните очаквания на служителите за решаване на проблемите във Ведомството и ролята на СФСМВР в този процес.

Тези изследвания освен, че са уникални за МВР, са основополагащи за планиране и реализиране на устойчива реформа, която да превърне вътрешното ведомство в институция, която е привлекателно работно място за младите хора и отговаря на реалните потребности на гражданите на Република България.

За участие в кръглата маса, чиято цел е не само да бъдат представени и обсъдени резултатите от изследванията, направени от СФСМВР, но и да се чуем мнението и позиция на заинтересованите страни са поканени:  представители на всички политически партии, участващи в изборите за 46-то Народно събрание, представители на МВР, включително институтите в МВР- Национален институт по криминалистика, Институт по психология и Медицински институт.  Покани за участие получиха и представителите на работодателските и работнически организации, неправителствени оргнизации и медии.

Националната кръгла маса ще се проведе на 17 юни 2021 г. в хотел Интерконтинентал София, намиращ се на пл. „Народно събрание“ 4, а програмата на събитието може да бъде свалена от тук: Програма/Agenda.

 

Събитието се провежда в рамките на проект „Най-новото предизвикателство пред достойните условия на труд: управлението на професионалния стрес и риска на работното място“, финансиран от Иновация Норвегия.