Медийни публикацииНачалоНовини

Полицейски синдикат: Отлагането на реформата на МВР подлага на стрес служителите

Снимка: София Златанова

 

Отлагането на цялостната реформа в системата на МВР и рецидивите от политизацията във ведомството през последните 20 години подлагат на  изключителен стрес служителите във вътрешното министерство. Това заяви на регионален форум в Благоевград  председателят на най- големия полицейски синдикат у нас Валентин Попов.

Все по-напрегната става средата, в която работят служителите в МВР,  заяви на форума Валентин Попов, като сред източниците на стрес той идентифицира и настоящето ръководство на ведомството:

„Министерството в пълния му вид ще продължи да бъде източник на стрес за служителите в него и не е в състояние да предостави на обществото и на гражданите сигурността, която би трябвало да им предостави“.

Според синдикалния лидер въпреки заявката на правителството за  деполитизация на МВР индикации за това няма:

„Неприятното е, че нещата все още не вървят към оправяне“.

Цялостната реформа в МВР не  може повече да бъде отлагана, но за това е нужен политически и обществен консенсус, заяви още Валентин Попов:

„Големият проблем е, че досега реформите вървяха основно на парче и нормално за такава ситуация, катастрофираха. Това, което трябва да се случи според нас, е един наистина задълбочен, сериозен анализ на моментното състояние на министерството. Следващият въпрос е как би трябвало да изглежда министерството и накрая остава реализацията. Всичкото това обаче трябва да се получи на базата на един много широк и политически, и обществен консенсус“.

Линк към публикацията: https://bnr.bg/post/101622937/policeiski-sindikat-otlaganeto-na-reformata-na-mvr-podlaga-na-stres-slujitelite